Välkommen till Västerås Fäktklubb´s hemsida !


Västerås fäktklubb grundades 1978 och klubben har specialiserat sig på värja.
Vi erbjuder folk i alla åldrar möjlighet att börja fäkta, vare sig man är tävlingsinriktad eller bara är ute efter rolig motion.

2015

2 Februari

Söndagen den 8 Mars klockan 15.00 börjar årsmötet, ingång genom fäktlokalen och sedan sitter vi i en annan lokal i samma korridor.
Har du punkter som du vill ta upp på årsmötet ? Skicka dem via e-post till info@vfk78.se .


2014

23 Augusti

Ny hemsida med ny adress !
P.g.a. att den gamla hemsidan försvunnit så tar vi steget över till en .SE domän, och du har ju hittat hit ! Tala gärna om ifall du saknar något eller hittar några fel ! Och berätta för alla som du tror kan vara intresserade av oss att adressen nu är www.vfk78.se .


18 Augusti

Årets annons i VLT !
Såhär ser annonsen ut:16 Februari

Årsmöte 2014
Söndagen den 16 Februari klockan 17.00 börjar årsmötet, ingång genom fäktlokalen och sedan sitter vi i en annan lokal i samma korridor.
Har du punkter som du vill ta upp på årsmötet ? Skicka dem via e-post till info@vfk78.org .
Har du inte fått den officiella kallelsen med e-post ? Skicka ett mail till oss så ser vi till så du får den ! info@vfk78.org


2013

26 Augusti

VLT HAR INFÖRT FEL ANNONS ! VLT råkade i Lördagstidningen införa fel annons, det var förra årets annons som tyvärr publicerades. Både DAG och PLATS är fel i annonsen. De inför ny annons utan kostnad.

12 Mars

NY HEMSIDA ! Japp, en helt ny hemsida har nu byggts ! Hoppas ni ska gilla den. Designen är lite enklare än den gamla och förhoppningsvis ska det bli lätt att hitta det du söker på den. Tala gärna om ifall du saknar något eller hittar några fel !

2011

29 Mars

Årsmöte 2011 (framflyttat från tidigare tillfälle) 29/3 klockan 19.15 i caféet på Önstagården (ingång kan ske genom våran träningslokal). Detta betyder att ALLA har träning Tisdagen den 29/4 mellan 18.00-19.00, sedan hinner alla byta om så de kan närvara på årsmötet – både barn och föräldrar är hjärtligt välkomna.

20 Feb

Årsmöte 20/2-11 klockan 16.00, ingång i fäktlokalen. Träningen utgår helt denna söndag p.g.a. årsmötet. Kallelser är utskickade via post.

10 Feb

Föräldramöte för de som har barn som tränar i klubben. Start klockan 18.00 i matsalen, ingång från hörnet brevid biblioteket.

2010

16 Maj

I helgen avgjordes Ungdoms SM i Karlskrona, representant från vår klubb var Anna Granberg som gjorde en fantastisk tävling! Hon tog sig obesegrad ända till finalen där hon tyvärr föll mot DIF:s Emma Wenne. Då detta var den sista tävlingen för säsongen så presenterades även den slutliga Mastersrankingen, det har varit väldigt tajt i striden om topp placeringarna, Anna och Victoria Lejon från Malmö hade båda 104 poäng, men Anna hade bättre placeringar på tävlingarna och tog därmed hem guldet!
Vi gratulerar henne och hoppas att det ska fortsätta gå bra nästa säsong.

15 Maj

I sommar så kommer klubben att vara med på Try it IDA som är en sommarverksamhet för barn i årskurs 4-9 då de får prova på olika sporter och andra aktiviteter, helt kostnadsfritt! Detta är vecka 32 och 33. Vecka 32 är det på Swedbank Park och 33 på Råby IP. På plats kommer Sara Larsson och Anna Granberg att vara, som är bland de bästa fäktarna i sina ålderklasser, så missa inte chansen att få fäkta emot dem!
Läs mer på: http://www.tryitida.se/

15 Maj

Tisdagen den 18:e maj så är det öppet hus på fritidsklubben på Önsta för barn i årskurs 3-6 samt föräldrar. Där kommer fäktklubben att finnas med och erbjuda er att prova att fäkta, så missa inte den chansen!

22 Mars

Nu finns VFK även på Facebook! Sök på Västerås fäktklubb för att hitta oss! Sprid detta till era vänner och bekanta så kanske vi kan locka några nya medlemmar också!

4 Feb

OBS - annan tid!! Söndagen den 14 Februari klockan 16.00 är det årsmöte för Västerås fäktklubb på Önstagården. Osa gärna till info@vfk78.org om ni tänker komma så att vi vet ungefär hur många det blir. Det bjuds på kaffe och te.

2009

24 Nov

Söndagen den 29 november ska vi ha ett extra medlemsmöte!

24 Nov

Söndagen den 22 november deltog Sara Larsson på en Junior världscup i Helsingfors. Det gick bra för henne, i poolen vann hon tre av sex matcher och i direktelemineringen i 64-tablån fick hon möta en tjej från Israel som senare blev trea, Sara förlorade där med 6-15 och slutade på plats 39 av 64 fäktare.
Här är en länk till VLT som intervjuade Sara.

10 Sep

Ny lokal igen! Nu byter vi lokal från Bäckby till Önsta gryta. Lokalen ligger i Önsta gården. Från och med söndag den 13 september kommer vi att träna där. Observera också att det är andra tider:
På söndagarna tränar barngruppen 16:30 - 17:30 och frifäktningen 17:30-19:30.
Träningen på torsdagar är flyttade till tisdagar samma tid som tidigare.

3 Jun

Träningen på onsdagar har nu flyttats till torsdagar kl. 18:00 och de två grupperna är ihop slagna.

3 Maj

Från och med onsdag den 6 maj så har Västerås fäktklubb sin lokal i Rösegårdsskolans idrottshall. Adress dit är: Stålverksgatan 146, 72 477 Västerås.

27 April

Snart är det dags för att flytta till våra nya lokaler i Rösegårds skolan på Bäckby. Inflyttnings datum, adress och vägbeskrivning kommer inom kort. Nu är det i alla fall dags att städa ut Mariaberget, på fredag den 1 maj klockan 12:00 träffas vi i Mariaberget för att plocka ihop allt och städa.

10 Mars

Årsmötet är nu klart och den nya styrelsen blev:
Ordförande: Östen Granberg
Sekreterare: Sara Larsson
Kassör: Bjarne Höglund
Ledamöter: Mikael Wallbom och Liselott Gustavsson
Suppleanter: Mattias Thomsen och Frida Wallbom
Revisorer: Gunilla Bäcklund och Dick Bäcklund
Valberedning: Kirsten Höglund, Frida Wallbom och Mattias Thomsen

2008

9 Dec

2008 års klubbmästerskap är nu avslutat, Bjarne Höglund vann med knappa tre poäng över Patrik Norman. Bästa dam blev med ett poäng Kirsten Höglund.

17 Okt

Bergslagsbladet i Köping hade idag ett uppslag med en artikel om våra fyra duktiga fäktare från Köping. Läs artikeln HÄR

16 Sep

Nu har fotoalbumet uppdateras! Just nu är det bara fem bilder, men det kommer att fyllas på inom kort. Ifall du har bilder som du tycker skulle passa, skicka dem gärna till webbmaster.

26 Aug

Årsmötet är avklarat och den nya styrelsen är: Östen Granberg som ordförande, Sara Larsson som sekteterare, Bjarne Höglund som kassör samt Mikael Wallbom och Kirsten Höglund som ledamöter.
Ett extra medlemsmöte ytlystes på grund av att det var flera punker som inte kunde uppfyllas, men dessa ska vara åtgärdade tills den 26:e oktober då det extra mötet kommer att hållas.
Hela protokollet kommer inom kort att läggas ut så att medlemmarna kan läsa det.

21 Aug

Klubben måste flytta från Mariaberget på grund av för dålig brandsäkerhet, det är inte bara fäktningen som måste flytta utan alla som har lokal i Mariaberget. Att rusta upp lokalerna så att de blir brandsäkra verkar inte vara något alternativ då detta skulle kosta väldigt mycket och hyran skulle mångdubblas. Vad Mariaberget kommer att användas till i framtiden är väldigt oklart men det ser ut som att lokalerna kommer att stå tomma under en lång tid. Detta uppger VLT idag den 21 Augusti.
Vart fäktningen kommer att flytta är inte bestämt men vi kommer att få vara kvar i Mariaberget tills vi hittar nya lokaler.

26 Juni

Under sommaren är det inte några "träningar" men om man känner att man behöver röra på sig så är det fortfarande frifäktning på söndagar från och med kl. 18:00 för de som vill. Hör gärna med en tränare först för att vara säker på att det är något just den söndagen.

26 Juni

Overallerna är nu klara! De som har beställt kan hämta dem nere i fäktsalen från och med söndagen den 29:e juni. Ett stort tack till EA Gruppen som sponsrade oss med trycket!
Nästa gång vi beställer overaller beror på efterfrågan, tala om för Sara eller någon tränare ifall ni är intresserade av att köpa så beställer vi när det är tillräckligt många som vill ha.

1 Juni

Som ni ser så har hemsidan fått en ny design!

22 Maj

Den sista tävlingen i mastersserien är gjort, USM. Resultatet finns som vanligt upplagt på resultat sidan. Vi ger en extra hyllning till Anna Granberg som tog en väldigt duktig tredje plats, både på tävlingen samt i mastersserien!

5 Maj

Klubboverallerna är beställda och kommer för hoppningsvis om ca 2 veckor

5 Maj

VFK byter klubbmärke, designer är Sara Larsson

5 Maj

Resultat ifrån A6 masters samt klubbmästerskapet i maj är upplagt.