Välkommen till Västerås Fäktklubb´s hemsida !


Västerås fäktklubb grundades 1978 och klubben har specialiserat sig på värja.
Vi erbjuder folk i alla åldrar möjlighet att börja fäkta, vare sig man är tävlingsinriktad eller bara är ute efter rolig motion.

2010

16 Maj

I helgen avgjordes Ungdoms SM i Karlskrona, representant från vår klubb var Anna Granberg som gjorde en fantastisk tävling! Hon tog sig obesegrad ända till finalen där hon tyvärr föll mot DIF:s Emma Wenne. Då detta var den sista tävlingen för säsongen så presenterades även den slutliga Mastersrankingen, det har varit väldigt tajt i striden om topp placeringarna, Anna och Victoria Lejon från Malmö hade båda 104 poäng, men Anna hade bättre placeringar på tävlingarna och tog därmed hem guldet!
Vi gratulerar henne och hoppas att det ska fortsätta gå bra nästa säsong.

15 Maj

I sommar så kommer klubben att vara med på Try it IDA som är en sommarverksamhet för barn i årskurs 4-9 då de får prova på olika sporter och andra aktiviteter, helt kostnadsfritt! Detta är vecka 32 och 33. Vecka 32 är det på Swedbank Park och 33 på Råby IP. På plats kommer Sara Larsson och Anna Granberg att vara, som är bland de bästa fäktarna i sina ålderklasser, så missa inte chansen att få fäkta emot dem!
Läs mer på: http://www.tryitida.se/

15 Maj

Tisdagen den 18:e maj så är det öppet hus på fritidsklubben på Önsta för barn i årskurs 3-6 samt föräldrar. Där kommer fäktklubben att finnas med och erbjuda er att prova att fäkta, så missa inte den chansen!

15 Maj

Snart är det dags att ta sommarlov, därmed gör vi även sommaruppehåll med fäktningen. Den sista söndagen är den 20:e juni och den sista tisdagen den 22:a. Vi börjar igen tisdagen den 24:e augusti, första söndagen blir då den 29:e.
Ha en bra sommar!

22 Mars

Nu finns VFK även på Facebook! Sök på Västerås fäktklubb för att hitta oss! Sprid detta till era vänner och bekanta så kanske vi kan locka några nya medlemmar också!

4 Feb

OBS, annan tid!! Söndagen den 14 Februari klockan 16.00 är det årsmöte för Västerås fäktklubb på Önstagården. Osa gärna till info@vfk78.org om ni tänker komma så att vi vet ungefär hur många det blir. Det bjuds på kaffe och te.