Välkommen till Västerås Fäktklubb´s hemsida !


Västerås fäktklubb grundades 1978 och klubben har specialiserat sig på värja.
Vi erbjuder folk i alla åldrar möjlighet att börja fäkta, vare sig man är tävlingsinriktad eller bara är ute efter rolig motion.

2009

24 Nov

Söndagen den 29 november ska vi ha ett extra medlemsmöte!

24 Nov

Söndagen den 22 november deltog Sara Larsson på en Junior världscup i Helsingfors. Det gick bra för henne, i poolen vann hon tre av sex matcher och i direktelemineringen i 64-tablån fick hon möta en tjej från Israel som senare blev trea, Sara förlorade där med 6-15 och slutade på plats 39 av 64 fäktare.
Här är en länk till VLT som intervjuade Sara.

10 Sep

Ny lokal igen! Nu byter vi lokal från Bäckby till Önsta gryta. Lokalen ligger i Önsta gården. Från och med söndag den 13 september kommer vi att träna där. Observera också att det är andra tider:
På söndagarna tränar barngruppen 16:30 - 17:30 och frifäktningen 17:30-19:30.
Träningen på torsdagar är flyttade till tisdagar samma tid som tidigare.

15 Aug

Nu börjar träningen igen! Den 23/8 sätter vi igång!
Den "gamla" barngruppen kommer att träna på söndagar kl. 17-18(obs. ny tid!) nytt för dem är även tränaren, istället för Kirsten Höglund kommer Patrik Norman ta hand om barngruppen.
Vi kommer att ha två nybörjargrupper, en för barn 7-12år som kommer att träna på torsdagar mellan 18-19. Samt en för ungdomar 12-18år som kommer träna på torsdagar 19-21. För dessa två grupper är det också Patrik Norman som är tränare.
För att anmäla sig ta kontakt med Patrik Norman.
Vi kommer för tillfället inte ha någon fortsättningsgrupp för ungdomar, men om du är intresserad av det ta kontakt med Patrik.

3 Jun

Träningen på onsdagar har nu flyttats till torsdagar kl. 18:00 och de två grupperna är ihop slagna.

3 Maj

Från och med onsdag den 6 maj så har Västerås fäktklubb sin lokal i Rösegårdsskolans idrottshall. Adress dit är: Stålverksgatan 146, 72 477 Västerås.

27 April

Snart är det dags för att flytta till våra nya lokaler i Rösegårds skolan på Bäckby. Inflyttnings datum, adress och vägbeskrivning kommer inom kort. Nu är det i alla fall dags att städa ut Mariaberget, på fredag den 1 maj klockan 12:00 träffas vi i Mariaberget för att plocka ihop allt och städa.

10 Mars

Årsmötet är nu klart och den nya styrelsen blev:
Ordförande: Östen Granberg
Sekreterare: Sara Larsson
Kassör: Bjarne Höglund
Ledamöter: Mikael Wallbom och Liselott Gustavsson
Suppleanter: Mattias Thomsen och Frida Wallbom
Revisorer: Gunilla Bäcklund och Dick Bäcklund
Valberedning: Kirsten Höglund, Frida Wallbom och Mattias Thomsen