Välkommen till Västerås Fäktklubb´s hemsida !


Västerås fäktklubb grundades 1978 och klubben har specialiserat sig på värja.
Vi erbjuder folk i alla åldrar möjlighet att börja fäkta, vare sig man är tävlingsinriktad eller bara är ute efter rolig motion.

2008

16 Dec

Jul uppehåll. Nu tar vi en paus för jul och nyår. Träningarna börjar igen vecka 2 samma tider som tidigare. Då är även nybörjare välkomna ner.
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

9 Dec

2008 års klubbmästerskap är nu avslutat, Bjarne Höglund vann med knappa tre poäng över Patrik Norman. Bästa dam blev med ett poäng Kirsten Höglund.

17 Okt

Bergslagsbladet i Köping hade idag ett uppslag med en artikel om våra fyra duktiga fäktare från Köping. Läs artikeln HÄR

16 Sep

Nu har fotoalbumet uppdateras! Just nu är det bara fem bilder, men det kommer att fyllas på inom kort. Ifall du har bilder som du tycker skulle passa, skicka dem gärna till webbmaster.

26 Aug

Årsmötet är avklarat och den nya styrelsen är: Östen Granberg som ordförande, Sara Larsson som sekteterare, Bjarne Höglund som kassör samt Mikael Wallbom och Kirsten Höglund som ledamöter.
Ett extra medlemsmöte ytlystes på grund av att det var flera punker som inte kunde uppfyllas, men dessa ska vara åtgärdade tills den 26:e oktober då det extra mötet kommer att hållas.
Hela protokollet kommer inom kort att läggas ut så att medlemmarna kan läsa det.

21 Aug

Klubben måste flytta från Mariaberget på grund av för dålig brandsäkerhet, det är inte bara fäktningen som måste flytta utan alla som har lokal i Mariaberget. Att rusta upp lokalerna så att de blir brandsäkra verkar inte vara något alternativ då detta skulle kosta väldigt mycket och hyran skulle mångdubblas. Vad Mariaberget kommer att användas till i framtiden är väldigt oklart men det ser ut som att lokalerna kommer att stå tomma under en lång tid. Detta uppger VLT idag den 21 Augusti.
Vart fäktningen kommer att flytta är inte bestämt men vi kommer att få vara kvar i Mariaberget tills vi hittar nya lokaler.

26 Juni

Under sommaren är det inte några "träningar" men om man känner att man behöver röra på sig så är det fortfarande frifäktning på söndagar från och med kl. 18:00 för de som vill. Hör gärna med en tränare först för att vara säker på att det är något just den söndagen.

26 Juni

Overallerna är nu klara! De som har beställt kan hämta dem nere i fäktsalen från och med söndagen den 29:e juni. Ett stort tack till EA Gruppen som sponsrade oss med trycket!
Nästa gång vi beställer overaller beror på efterfrågan, tala om för Sara eller någon tränare ifall ni är intresserade av att köpa så beställer vi när det är tillräckligt många som vill ha.

1 Juni

Som ni ser så har hemsidan fått en ny design!

22 Maj

Den sista tävlingen i mastersserien är gjort, USM. Resultatet finns som vanligt upplagt på resultat sidan. Vi ger en extra hyllning till Anna Granberg som tog en väldigt duktig tredje plats, både på tävlingen samt i mastersserien!

5 Maj

Klubboverallerna är beställda och kommer för hoppningsvis om ca 2 veckor

5 Maj

VFK byter klubbmärke, designer är Sara Larsson

5 Maj

Resultat ifrån A6 masters samt klubbmästerskapet i maj är upplagt.